Voor ouders

Het rooster

De dagindeling van uw kind

Veel ouders hebben een actief leven, waarbij moeder en vader overdag werken, al dan niet met een wekelijkse mama- of papadag. Om flexibel tegemoet te komen aan uw behoefte aan opvang werken wij nauw samen met de Stichting Kinderopvang Huizen (SKH) die op professionele manier de pre-, tussen- en naschoolse opvang verzorgt. Bijzonder prettig is het dat de SKH dit doet binnen de muren (en het speelplein) van De Flevoschool zelf. De kinderen hoeven dus niet naar een andere locatie.

In goed overleg kunnen De Flevoschool en de SKH uw kind(eren) een compleet programma bieden dat perfect aansluit bij uw eigen activiteiten. Al is het voor de kleinere kinderen (groep 1 t/m 4) ook mogelijk om hen op te halen voor de lunch. De kinderen van groepen 5, 6, 7 en 8 volgen een continurooster. Zij blijven dus verplicht op school tussen de middag.

Groepen 1, 2, 3 en 4 ma., di., en do. 08.30-12.00 en 13.00-14.45 uur
(onderbouw) wo. 08.30-12.30 uur
vr. 08.30-12.00 uur
Groepen 5, 6, 7 en 8 ma., di., do. en vr. 08.30-14.45 uur
(bovenbouw) wo. 08.30-12.30 uur

Zie voor meer informatie ook www.kinderopvanghuizen.nl

Voor wie is de Flevoschool?

In eerste instantie staat inschrijving op De Flevoschool open voor kinderen uit de directe omgeving, met voorrang voor bewoners van de postcodegebieden 1271, 1272 en 1411. Afhankelijk van de beschikbare plaatsen kunnen ook kinderen van buiten deze gebieden kans maken op een plekje bij ons op school. Andere factoren die de inschrijving bepalen zijn de leeftijd en of er eventueel al een broertje of zusje bij ons op school zit. Zie voor de details ook onze schoolgids (link). Bent u geïnteresseerd, dan kunt u wellicht eerst eens komen kijken op een open ochtend.

Wilt u uw kind inschrijven? Gebruik dan voor de eerste aanmelding onderstaand formulier.

Voor het eerst naar school

Voor peuters en kleuters is de eerste dag naar een ‘echte’ school misschien wel de belangrijkste gebeurtenis van hun nog prille leven. We proberen de overgang te vergemakkelijken met speciale wendagen. Dat wil zeggen dat uw kind al vóór zijn of haar vierde verjaardag een viertal dagdelen mag komen wennen in de klas. De kleuterjuf neemt dan de tijd om uw kind te helpen zich thuis te voelen.

Is uw kind zelfstandig genoeg?

Al telt bij de aanmelding vooral de leeftijd, we kijken ook naar de zelfstandigheid van nieuwe kindjes. Zo is het belangrijk dat uw kind zich zelf kan aan- en uitkleden. Natuurlijk helpen wij graag met een weerbarstige knoop of rits, maar het mag niet ten koste gaan van de aandacht voor de andere kinderen. Ook voor het kind zelf is het vervelend als het als enige geholpen moet worden. Datzelfde geldt voor toiletbezoek. We gaan er van uit dat uw kind zindelijk is en zelfstandig naar de WC kan. Mocht er toch eens een ongelukje gebeuren, dan hebben we extra kleding op school. Maar als een kind echt onvoldoende zelfredzaam of zindelijk is, dan moeten wij samen een oplossing zoeken, waarbij u als ouder een belangrijke rol hebt.

Overstappen van een andere school

Zit uw kind al op een andere school en wilt u overstappen? Neem dan contact met ons op voor overleg over de juiste procedure.